Her zaman kahramanlar bekleriz, dünyayı ve insanları kendi korkularından kurtaracak. Hep bir hayal için de yaşarız, bunlar çok çok yakışıklı, çok kuvvetli, çok iyi, çok sevecen, çok adil çok, çok, çok…vb. Asla kötü huyları yoktur, boylu posludurlar, içki sigara kullanmazlar. Dedim ya, hayal perdesin de olur bunların hepsi, insanüstü güçlere sahip olan canlılar yoktur aslında. Bizim isteyip yapamadığımız, sadece sahip olamadığımız ama hayal edebildiğimiz güçlere sahip kahramanlar yaratırız kendimize.
Beynimiz de canlandırırız; onlar koşar, jetten hızlı uçar, gözünden ve ağzından ateş çıkarır, nefesi ile fırtınalar başlatır, beyin okur, sihirle hastaları iyileştirip, kötülere zor anlar yaşatır, yani aklımızla düşünüp keşke olsa dediğimiz ama asla bedenimize yaptıramayacağımız her şeyi yapabilecek, genelde iki kimliklidirler. Vauuv değince normal insan tipinden, değiş tonton kıvamına gelirler.
Mazlum halkın yanındadır, çocukların idolidir onlar. Enin de sonun da hep kazanırlar, ama biraz da saftırlar. ( biraz değil bayağı da salaktırlar yani). Hep kötü olan düşmanın oyununa gelir, yalanlara hemen inanır, içlerin de hiç hinoğlu hinlik yoktur yani iyi niyet timsalidir bu saf kahramanlar.
Mutlaka çok iyi anne ve babanın, dünyalar güzeli ya da yakışıklısı bir sevgilinin, çok da sadık bir arkadaşın sahibidirler. Onların yanın da elleri ayakları dolaşır, şapşallaşırlar ve acizmiş gibi olurlar dünya karşısında. Bir anda da sevdiklerini korumak için dünyayı yıkıp yeniden kurabilecek kadar da güçlü ve kararlı. Yani asla olamayacak, ama olsaydı dediğimiz kahramanlardır bunlar!
Ama ya çok çirkin, ya çok kötü ya da korkunç yaratıklarla savaşır dururlar. Aslında bütün insanların doğuştan doğasın da bulunan iyi ve kötü karakterlerin savaşıdır bu. Gerçekte olmasa dediğimiz kötülükleri yok edecek birilerinin olmasını isteyişimizin kanıtıdır hayaller. Bayağı abartılmış olsalar bile senaristler ve yazarlara konu olurlar. Oradan da kitaplarla okuyucuya, filmlerle izleyiciye, artık her evde bulunan televizyonla da bütün dünyaya yayınlanır ve içlerin de saklı kalmış kahramanlıklarına onları da ortak ederler ve bu hayallerini paylaşırlar.(çok da iyi ederler)
İyi insan olmanın başlı başına kahramanlık olduğunu düşündürürler inceden inceye. Körpe beyinlere, çocuklar iyiliklerin ne kadar güzel bir erdem olduğunu öğrenirler bu filmlerden, çizgi romanlardan ve hikâye kitaplarından. (Tabi uçmak için camı açıp kendilerini boşluğa bırakmadıkları sürece.) kötü olanların her zaman kaybedeceğini sanırlar bu hikâyelerden.
Bizde ise süper güçlü değil ama süper yürekleri olan; Battal Gazi ve oğlu, Tarkan, Fatihin fedaisi, Köroğlu gibi kahramanlarımız vardı şimdi ise Behzat Ç. Maraz Ali, Adanalı, Polat Alemdar, Arka sokaklar gibi bir sürü kahramanlarımız var Juçup, kaçamıyorlar Jama mangal gibi yürekliler, Allah var. Benim hep bir üzüntüm ve içimde ki ukde, daha doğrusu kompleksim, süpürmenden önce uçan hazarfen çelebiyi neden daha önce süper kahraman yapamadığımıza ben yanarım dururumJ.
Bir şeyi hep merak ettim, hatta anneme de sordum! Ben ters mi doğdum diyeJ oda hayır düz doğdun dediJ çünkü ben hep başroller de bulunan kahramanları değil, başrole çelme takmaya çalışan kötü adamları severim. Onları kendime daha yakın bulurum, hep onlardan taraf olurum, yakışıklı prensin kurbağaya dönmesi beni daha mutlu eder, kurbağalıktan çıkması değil. Süpürmenin karşısında ki LEX si daha çok severim, çünkü süpürmenden daha akıllıdır. tom ve jerry de, jerryi yani fareyi daha çok severim kediye yaptığı eziyetler beni mutlu eder. Külkedisinin üvey annesi ve ablaları daha yakındır bana. Ben saf ve salak olan karakterleri sevmem, dedim ya ben de bir terslik var diyeL
DİP NOT: Ama çocuklar büyüyüp gerçek dünyayı gözlemlediklerinde bunun aksi olduğunu anlarlar. Kötülerin ekonomik durumu iyilerden daha iyidir, iyiler ise hep bir geçim sıkıntısı içindedirler. Her ne kadar film ve romanlarda iyiler dar etseler de kötülere dünyayı, kazansalar da bütün savaşlarını! Gerçek dünyada kazanan hep kötülerdir. Bu kadar akıllı olan kötüler yaşadığımız yüzyılda asla yenilmezler, çünkü dünyanın düzeni kötülerden taraftır artık…(neyse bunun konumuzla bir alakası yoktur)